Kugledyne fra PROTAC®Kugledynen fra PROTAC® forbedrer søvn hos børn med ADHD samt giver øget koncentration og opmærksomhed.

ADHDkompagniet - PROTAC kugledyne
Mange børn med ADHD har svært ved at falde i søvn om aftenen. Men det kan der heldigvis gøres noget ved, hvis børnene får en kugledyne. Professor og børnepsykiatrisk overlæge Niels Bilenberg fra Odense Universitetshospital og læge / søvnforsker Allan Hvolby fra Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg har undersøgt kugledynens effekt på børn med ADHD og resultaterne taler deres eget sprog.

Læs om forskningsprojektet.

Undersøgelserne foregik i børnenes eget hjem. De blev udstyret med et måleapparat, der registrerede deres søvnmønster samtidig med, at forældrene førte søvndagbog i hele undersøgelsesperioden. Resultatet var et søvnmønster på niveau som børn uden ADHD. Kugledynen virker!

Hvad er en kugledyne?

Kugledynen er fyldt med lydsvage plastikkugler på størrelse med golfbolde. Den er udviklet på baggrund af den amerikanske ergoterapeut og psykolog A. Jean Ayres teorier om sanseintegrations. Tyngden fra de løstliggende kugler giver punktvise tryk på kroppen og stimulere dermed berørings-, muskel- og ledsansen. Denne øgede fornemmelse af kroppen og kroppens grænser giver tryghed. Et mere psykologisk aspekt er, at man har en fornemmele af at være omsluttet af kugledynen, hvilket derfor virker angstdæmpende og beroligende.


Min erfaring

Jeg har/har haft klienter - både børn, unge og voksne - der har stor glæde af kugledynen, der hjælper dem til bedre at falde i søvn om aftenen, giver dem en mere rolig og sammenhængende søvn samt gøre, at de føler sig mere udhvilede om morgenen.


Kugledynen som et hjælpemiddel

En del af mine klienter har forinden de har fået beviljet kugledynen som et hjælpemiddel, haft den på prøve - enten fra kommunen eller direkte fra Protac, der er den danske virksomhed, som sælger kugledynen. Yderligere information på www.protac.dk eller på 86 19 41 03.

Du kan ansøge om at få kugledynen beviljet som et hjælpemiddel i henhold til Lov om Social Service § 112, stk. 2, der siger: "Kommunalbestyrelsen skal yde støtte til hjælpemidler til personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, når hjælpemidlet i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet".

Kontakt PROTAC A/S:

PROTAC A/S
Niels Bohrs Vej 31D, Stilling.
8660 Skanderborg
Telefon: 86 19 41 03
Hjemmeside: www.protac.dk

 

Læs også om kædedynen.
 
 

Følg ADHDkompagniet

ADHDkompagniet - Facebook ADHDkompagniet - Twitter ADHDkompagniet - Charlotte Hjorth - LinkedIn ADHDkompagniet - Pinterest ADHDkompagniet - YouTube

Bogen ADHDs mange ansigter


ADHDkompagniet - ADHD's mange ansigterLæs uddrag af bogen klik her

Dokumentar om ADHD

ADHD & elsker det?!
Læs mere her

ADHDkompagniet

Charlotte Hjorth
Professionelt Certificeret ADHD Coach
PCAC, PCC, ACCG, PACG, CSS

Mobil: 25 78 80 90

Mail

Modtager af Aalykkeprisen 2013

Charlotte Hjorth modtager af Aalykkeprisen 2013