Aalykkeprisen 2013


På ADHD-foreningens årlige nationale konference den 5. september 2013 på Hotel Nyborg Strand modtog jeg Aalykkeprisen* 2013 for at yde en særlig indsats for ADHD-sagen.


Aalykkeprisen 2013 - Charlotte Hjorth

Jeg er utroligt glad og stolt over at have modtaget denne fornemme pris, som en anerkendelse på det jeg brænder allermest for - nemlig ADHD-sagen. Det vil være en dag, jeg altid vil huske tilbage på med stor ydmyghed.

Billedet "Under fire øjne" (2011) af Troels Trier symboliserer for mig relationen mellem coachen (det røde væsen) og klienten (kvinden). Relationen er præget af åbenhed, nysgerrighed og tillid. En tilstedeværelse i nuet. Som coach ser jeg klienten som et helt menneske. Et naturligt kreativt menneske med unikke styrker og talenter, der kan bringe klienten frem til de ønskede mål.

Hver gang jeg ser på billedet fyldes jeg af glæde og styrke til at forsætte mit arbejde. Ikke kun som coach, men også som fortaler for at fremme viden, forståelse og accept af børn, unge og voksne med ADHD og deres familier. 


YouTube - Hvad betyder det at modtage Aalykkeprisen 2013?


Klik på billedet for at se videoen
Aalykkeprisen 2013 - Charlotte Hjorth - Hvad betyder det at modtage AalykkeprisenYouTube - Overrækkelse af Aalykkeprisen 2013


Klik på billedet for at se Formand Jette Myglegaards tale [Fuld version]

ADHDkompagniet - Formand for ADHD-foreningen Jette Myglegaard

 

Aalykkeprisen 2013 - Jette Myglegaards tale

ADHD-foreningen har indstiftet Aalykkeprisen, som en anerkendelse af mennesker, som gør noget ud over det sædvanlige for ADHD-sagen.

Vi har fået en del indstillinger til dette års pris. Det har været virkelig dejligt at læse om mennesker, som brænder for at hjælpe andre, for at perspektivere debatten og for at skabe overskud i livet for dem, der kæmper med ADHD, hvad enten de er professionelle, frivillige eller folk, der er med til at sætte dagsordenen i medierne.

I år er der sket det, at en del formænd fra vores lokalafdelinger er blevet indstillet. Disse indstillinger har vi modtaget med stor glæde. Det arbejde som disse mennesker lægger i foreningen gør mig ydmyg og det er vigtigt for mig her, at anerkende den store indsats lokalformændene og bestyrelserne gør gennem deres frivillige engagement i ADHD-foreningen.

Her kan man virkelig tale om ildsjæle og som formand er det en fornøjelse at kunne viderebringe en stor og varm ros til dem alle for på hver deres måde at bidrage til vores fælles arbejde med at forbedre vilkårene for mennesker med ADHD og deres pårørende.

Men efter lange overvejelser har vi besluttet, at vi i år vil give Aalykkeprisen til en kvinde, som kæmper for vores fælles sag på en helt anden arena. Det er en kvinde, som yder en indsats i særklasse. Hun er en enmandshær i sig selv og vi møder hende til ADHD-arrangementer overalt i Danmark og sommetider også i udlandet.

Jeg er sikker på, at rigtig mange af jer, der er til stede her i aften, også kender hende og vil være enige med os i, at der her er tale om en helt enestående indsats og et stort og varmt ADHD-hjerte.

Og med disse ord vil jeg gerne bede Charlotte Hjorth om at komme herop og modtage Aalykkeprisen 2013.

Charlotte er internationalt certificeret coach og utrættelig igangsætter. Hun står bag flere vigtige tiltag, der er med til at sprede viden og forståelse omkring ADHD. Derudover er hun en særdeles aktiv skribent, både i diverse medier og på nettet. Hun får bøger og film oversat, er altid klar til at give sin erfaring videre og hun er derved med til at give stemme til mange mennesker med ADHD, som ellers ikke bliver hørt.

Som coach står Charlotte som et fyrtårn for det store arbejde de mange private coaches yder rundt omkring i Danmark. Og hun formår at sætte sig selv og sine egne personlige oplevelser med ADHD i spil på en positiv og konstruktiv måde, som vi ved, at mange har stor glæde af.

Så derfor, Charlotte, denne lille anerkendelse af en stor indsats. Du gør en kæmpe forskel for rigtig mange mennesker. Tak for det.

---oo0oo---

Jeg har kun tilbage at sige en stor tak til Morten Aalykke for hans engagement i ADHD-sagen
og for at sikre, at ADHD-foreningen fik tildelt en stor sum penge til gavn for mennesker med ADHD.

Ligeledes en stor tak til Troels Trier for doneringen af dette smukke billede "Under fire øjne".

Endelig en stor tak til ADHD-foreningen for en fantastisk ADHD-konference, for Aalykkeprisen 2013
og for det store arbejde de gør for at bedre forholdene for mennesker med ADHD.

Af hjertet tak!
CharlotteAalykkeprisen* Siden 2011 har ADHD-foreningen uddelt Aalykkeprisen på årets konference. Prisen er opkaldt efter Morten Aalykke, som med sin enestående indsats var med til at sætte ADHD og ADHD-foreningen på dagsordenen. Han foranledigede at foreningen modtog et beløb på kr. 1.000.000 til sit arbejde for mennesker med ADHD. Pengene kom fra afviklingen af aktiverne i Fællesklubben på Lindøværftet. 

Prisen går hvert år til en person, der har ydet en indsats udover det sædvanlige for ADHD-foreningens sag og består af et billlede af Troels Trier samt kr. 5.000,00.