ADHD test for unge og voksne

Test in progress


Nedenstående ADHD test for unge og voksne er ikke et diagnoseredskab, der fortæller om du har ADHD eller ej. Besvarelsen af testen kan bruges som et dialogredskab i samtalen med din egen læge, hvis du ønsker en henvisning til en psykiater med henblik på udredning og evt. behandling.

Det er endnu langt fra alle psykiatere, der har den fornødne viden og erfaring med diagnosticering og behandling af unge og voksne med ADHD. Ikke mindst i forhold til piger og kvinder samt de stille drenge og de stille mænd. Men også i forhold til de følgetilstande (angst, depression m.m.), der ofte følger med. Derfor er det vigtigt, at du får en henvisning til en psykiater, der netop har den nødvendige viden og erfaring for at undgå fejldiagnosticering og fejlbehandling.
         
Udover selv at tage testen er det en god idé at få en eller flere personer, der kender dig rigtigt godt (forældre, ægtefælle/partner, ven/veninde, chef/kollega, medstuderende m.fl.) til at udfylde testen, sådan som de oplever dig. Det kan nemlig være en vigtig hjælp for lægen eller psykiateren.
         
Vær opmærksom på ikke at bruge testen som et negativt diskussionsredskab. Testen kan i stedet være et redskab til større selvindsigt og selvforståelse samt fungere som et dialogværktøj med dine nærmeste.

ADHD testen fortæller altså ikke, om du har ADHD eller ej.
         
ADHD test: Selv-rapporteret Symptom Checkliste Skala for Voksne med ADHD

ADHD test (English version): Adult ADHD Self-report (ASRS v1.1) Symptom Checklist

 
Se også:

DIVA 2.0 Diagnostik interview til udredning af ADHD hos voksne (dansk).

Hvis du har brug for rådgivning til forståelse af testen, proceduren for diagnosticering og behandling m.m., kan det være en rigtig god investering at supplere testen med ADHD rådgivning.
                
 

Du kan udfylde kontaktformularen, hvis du ønsker, at jeg skal

ringe dig op, så vi kan aftale et tidspunkt for en times rådgivning.
 
Jeg glæder mig til at høre fra dig!


 
NB: Jeg tilbyder IKKE gratis rådgivning!

 

 

 

 

Følg ADHDkompagniet

ADHDkompagniet - Facebook ADHDkompagniet - Twitter ADHDkompagniet - Charlotte Hjorth - LinkedIn ADHDkompagniet - Pinterest ADHDkompagniet - YouTube

Bogen ADHDs mange ansigter


ADHDkompagniet - ADHD's mange ansigterLæs uddrag af bogen klik her

Dokumentar om ADHD

ADHD & elsker det?!
Læs mere her

ADHDkompagniet

Charlotte Hjorth
Professionelt Certificeret ADHD Coach
PCAC, PCC, ACCG, PACG, CSS

Mobil: 25 78 80 90

Mail

Modtager af Aalykkeprisen 2013

Charlotte Hjorth modtager af Aalykkeprisen 2013